Καλέστε μας στο 11180 Κλείστε ραντεβού
Τώρα!

Συχνές ερωτήσεις (FAQ)

1.     Πότε το όχημά μου οφείλει να περάσει ΚΤΕΟ για πρώτη φορά;

Τα οχήματα ελέγχονται για πρώτη φορά 4 χρόνια μετά την ημερομηνία 1ης αδείας. Για παράδειγμα, ένα όχημα που έχει ημερομηνία 1ης αδείας στις 04/05/2011 οφείλει να περάσει ΚΤΕΟ έως τις 04/05/2015.

2.     Πότε είναι ο επόμενος (περιοδικός) έλεγχος ΚΤΕΟ;

Ο περιοδικός έλεγχος πραγματοποιείται σε διάστημα 2 ετών από την ημερομηνία του προηγούμενου ελέγχου. Για παράδειγμα εάν έχει περάσει από τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ την 01/02/2014 οφείλει να περάσει από τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ έως την 01/02/2016.

3.     Πόσο χρόνο διαρκεί ο έλεγχος;

Στην ecocHecK αναγνωρίζουμε ότι ο χρόνος σας είναι πολύτιμος γι’ αυτό και η διαδικασία του τεχνικού ελέγχου δεν διαρκεί πάνω από το πολύ 30’ λεπτά.

4.     Είναι απαραίτητο να κλείσω ραντεβού;

Όχι, δεν είναι απαραίτητο να κλείσετε πρώτα ραντεβού για να περάσετε από έλεγχο ΚΤΕΟ. Παρόλα αυτά, το ραντεβού, σας εξασφαλίζει προτεραιότητα και εγγυημένο χρόνο παράδοσης που δεν θα υπερβαίνει τα 30 λεπτά. Εάν βέβαια δεν γνωρίζετε εκ των προτέρων το πρόγραμμα σας θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας.

5.     Τι είναι το KTEO Delivery; Τι χρέωση έχει;

Στην ecocHecK προσπαθώντας να σας διευκολύνουμε ακόμη περισσότερο ώστε να μην χάνετε χρόνο δημιουργήσαμε για εσάς την καινοτόμο υπηρεσία ΚΤΕΟ delivery, η οποία σας παρέχετε εντελώς δωρεάν. Μάθετε περισσότερα.

6.     Τι θα συμβεί εάν με πιάσει έλεγχος της τροχαίας χωρίς ΚΤΕΟ;

Η νομοθεσία προβλέπει αρχικό πρόστιμο της τροχαίας για κυκλοφορία χωρίς δελτίο KTEO σε ισχύ ύψους 400€ ενώ ταυτόχρονα αφαιρούνται τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος σας (άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες) καθώς και η άδεια οδήγησης (δίπλωμα).

7.     Πόσο είναι το πρόστιμο για ληγμένο ΚΤΕΟ ΙΧ;

  • Για καθυστέρηση έως και 1 μήνα από την ημερομηνία λήξης (και της περιόδου χάριτος μίας εβδομάδας) επιβαρύνεστε με παράβολα αξίας 20,00€

 

  • Για καθυστέρηση από 2 έως 6 μήνες από την ημερομηνία λήξης (και της περιόδου χάριτος) επιβαρύνεστε με παράβολα αξίας 37,00€

 

  • Για καθυστέρηση από 6 μήνες και έπειτα από την ημερομηνία λήξης (και της περιόδου χάριτος) επιβαρύνεστε με παράβολα αξίας 69,00€

8.     Θα με ενημερώσετε πότε πρέπει να ξαναπεράσω έλεγχο ΚΤΕΟ;

Οι τρόποι επικοινωνίας μας προς ενημέρωση είναι οι εξής:

  • Μέσω γραπτού μηνύματος SMS στο κινητό σας τηλέφωνο

 

  • Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)

 

  • Μέσω επιστολής στην ταχυδρομική σας διεύθυνση

 

  • Μέσω τηλεφώνου στο σταθερό ή κινητό σας τηλέφωνο

9.     Τι θα συμβεί εάν κοπώ στον έλεγχο ΚΤΕΟ;

Στην ecocHecK η ασφάλειά σας αποτελεί κύρια προτεραιότητα μας και λειτουργούμε πάντα με γνώμονα τη διασφάλιση της. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί σοβαρή έλλειψη στο όχημά σας, εκδίδετε προσωρινό δελτίο τεχνικού ελέγχου ΚΤΕΟ για διάστημα 20 έως 30 ημερών προκειμένου να επιδιορθώσετε τις ελλείψεις ή βλάβες του οχήματος σας. Το σημαντικό για μας είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας γι’ αυτό και διενεργούμε τον απαιτούμενο επανέλεγχο του οχήματός σας μόνο με 5€.

10.    Επιθυμώ να αγοράσω ένα αυτοκίνητο και έχει ΚΤΕΟ σε ισχύ παρόλα αυτά θέλω να ελέγξω κάποια συστήματα μπορείτε να βοηθήσετε;

Είμαστε πάντα, πρόθυμα δίπλα σας ώστε να σας παρέχουμε τις εξειδικευμένες γνώσεις μας και να σας βοηθήσουμε, κάνοντας εκούσιο τεχνικό έλεγχο στο όχημα σας. Με τον τρόπο αυτό, μπορούμε να ελέγξουμε κάθε επιμέρους σύστημα του οχήματός σας και να σας εκδώσουμε Δελτίο Εκούσιου Τεχνικού Ελέγχου το οποίο θα απεικονίζει με ακρίβεια την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το όχημα σας. Μάθετε περισσότερα για τον εκούσιο έλεγχο.

11.       Πόσο κοστίζει ο έλεγχος ΚΤΕΟ;

Επικοινωνήστε μαζί μας είτε στα 11180 (αστική χρέωση), 2104834333  είτε ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας ώστε να σας ενημερώσουμε για το κόστος καθώς μπορεί να υπάρχουν ανά διαστήματα προσφορές ή εκπτώσεις. Δείτε περισσότερα στον τιμοκατάλογο μας.

12.        Βγάζετε Κάρτες Ελέγχου Καυσαερίων;

Βεβαίως. Μπορείτε να προσκομίσετε το όχημα σας όποτε επιθυμείτε και να σας εκδώσουμε αυτόνομη Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων σε 10’ μόλις λεπτά!

13.        Γιατί να επιλέξω την ecocHecK;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επιλέξετε την ecocHecK οι σημαντικότεροι είναι:

  • Γιατί είναι το ΚΤΕΟ με την ευκολότερη πρόσβαση επί της λεωφόρου Πειραιώς 38, Μοσχάτο.

 

  • Για την πρωτοποριακή υπηρεσία KTEO Delivery.

 

 

  • Για το φιλικότερο, ζεστό, άνετο και σύγχρονο περιβάλλον όπου σας προσφέρεται δωρεάν WiFi ενώ απολαμβάνετε δωρεάν ροφήματα της αρεσκείας σας.

14.    Την προηγούμενη φορά πέρασα σε διαφορετικό ΚΤΕΟ (δημόσιο/ ιδιωτικό) το αμάξι μου, μπορώ να έρθω σε εσάς τώρα;

Βεβαίως και μπορείτε να περάσετε από έλεγχο ΚΤΕΟ στην Ecocheck ανεξάρτητα από το που είχε εκδοθεί το προηγούμενο Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου ΚΤΕΟ.

15.       Το όχημα δεν είναι στο όνομά μου μπορώ να το φέρω εγώ για έλεγχο ΚΤΕΟ;

Ναι, δεν είναι απαραίτητο να το προσκομίσει ο κάτοχος του για έλεγχο, αρκεί να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή άδεια οδήγησης ή διαβατήριο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τον Τεχνικό Έλεγχο ΚΤΕΟ δείτε την ερώτηση 17.

16.       Ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας;

Είμαστε καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στην διάθεσή σας από τις 7:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα καθώς και το Σάββατο από τις 7:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι.

17.        Τι δικαιολογητικά χρειάζεται να φέρω μαζί μου;

Επιλέξτε τον τύπο του οχήματος σας προκειμένου να δείτε τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

        ΙΧ επιβατικό                                   Ταξί                                       Moto                          Φορτηγό έως 3,5 tn