Καλέστε μας στο 11180 Κλείστε ραντεβού
Τώρα!

Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν πέρασαν ΚΤΕΟ!

Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν πέρασαν ΚΤΕΟ!

Πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν πέρασαν ΚΤΕΟ!

Ηλεκτρονική διασταύρωση ανέδειξε χιλιάδες ανέλεγκτα οχήματα – Υψηλή Παραβατικότητα – Προθεσμία έως 30 Σεπτεμβρίου 2018

Το μέτρο θα ξεκινήσει να ισχύει σε μόλις 2 εβδομάδες (30/09/2018)  όποτε συστήνουμε να προγραμματίστε το ραντεβού σας το συντομότερο δυνατό είτε ηλεκτρονικά είτε καλώντας μας στα τηλέφωνα 11180 και 210.48.34.333 .

 

Μεγάλη προσοχή καλούνται να δώσουν όλοι οι οδηγοί και κάτοχοι οχημάτων που έχουν αμελήσει τον έλεγχο ΚΤΕΟ, καθώς από 30 Σεπτεμβρίου θα ισχύει το άρθρο 55 του ν.4530 (ΦΕΚ 59 Α/ 30.3.2018) όπου προβλέπεται πρόστιμο ύψους 150€ το οποίο θα επιβάλλεται αυτόματα και θα εμφανίζεται απευθείας στο Taxisnet. Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τον νόμο το πρόστιμο αφορά ΟΛΑ τα οχήματα και δεν θα υπάρχουν διακρίσεις ή κατηγοριοποιήσεις σε αυτοκίνητα, δίκυκλα ή φορτηγά (ο νόμος αναφέρεται σε οχήματα).

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν περάσει τα οχήματα τους από ΚΤΕΟ ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο με δυσβάστακτες επιπτώσεις για την οδική ασφάλεια και τεράστιους κινδύνους για τους υπόλοιπους οδηγούς αλλά και πεζούς. Ενδεικτικά και απολύτως αποκαλυπτικά της σοβαρότητας της κατάστασης είναι τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.. Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία μόνο τα τελευταία 2 έτη (2016-2017) «χάθηκαν» 1.580 άτομα εξαιτίας τροχαίων ατυχημάτων ενώ τραυματίστηκαν 26.427 συνάνθρωποι μας!

Οι παραβάτες θα εντοπίζονται μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης από τη βάση δεδομένων του Υπουργείου Μεταφορών, όπου υπάρχουν καταγεγραμμένα τα αυτοκίνητα που έχουν περάσει ΚΤΕΟ αλλά και από τη βάση δεδομένων του Υπουργείου Οικονομικών, όπου είναι καταγεγραμμένα όλα τα οχήματα.

Αφαίρεση Πινακίδων και Άδειας Κυκλοφορίας!

Η διαδικασία που θα ακολουθήσουν το Υπουργείο Μεταφορών και το υπουργείο Οικονομικών θα είναι όμοια με αυτή που ακολουθήθηκε και για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων. Συνεπώς τον Οκτώβριο, μετά και την 2η διασταύρωση για ανασφάλιστα οχήματα, οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων και χωρίς ΚΤΕΟ οχημάτων θα βρεθούν αντιμέτωποι με υπέρογκα πρόστιμα και βέβαια χωρίς πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας!

Το πρόστιμο επιβάλλεται κάθε φορά που προκύπτει από τη διαδικασία εντοπισμού, όπως αυτή προβλέπεται στην κοινή υπουργική απόφαση της παραγράφου 4, και οι παραβάτες δεν συμμορφώνονται με την υποχρέωση προσκόμισης των οχημάτων τους σε Κ.Τ.Ε.Ο. για τη διενέργεια του τεχνικού ελέγχου.

Υπενθυμίζετε πως τα καινούργια οχήματα έχουν υποχρέωση για έλεγχο ΚΤΕΟ στα 4 χρόνια από την ημερομηνία πρώτης αδείας, ενώ μετά τον πρώτο έλεγχο ο επόμενος περιοδικός έλεγχος πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια (εξαίρεση αποτελούν κάποιες κατηγορίες οχημάτων όπως τα ΤΑΧΙ και τα εκπαιδευτικά οχήματα).