Καλέστε μας στο 11180 Κλείστε ραντεβού
Τώρα!

Έλεγχος συστημάτων πέδησης

Έλεγχος συστημάτων πέδησης

Το σύστημα πέδησης ανήκει στα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας του αυτοκινήτου. Είναι ένα απο τα πλέον καθοριστικά συστήματα για την ασφαλή κίνηση του αυτοκινήτου. Το σύστημα πέδησης επιτρέπει στον οδηγό να μειώνει την ταχύτητα του οχήματος, να το ακινητοποιεί σε κατάλληλο χρόνο και απόσταση αλλά και να το κρατά σταματημένο ανεξάρτητα απο την κλίση του δρόμου.

 

Ο έλεγχος της ορθής λειτουργίας του συστήματος πέδησης αφορα τα εξής σημεία:

 

Έλεγχος μέγιστης δύναμης πέδησης. Αφορά την μέγιστη δύναμη που μπορούν να αναπτύξουν τα φρένα προκειμένου να ακινητοποιήσουν το όχημα όταν απαιτηθεί. Η απόδοση πέδησης πρέπει  να υπερβαίνει το 50%.

 

Μονόπλευρη πέδηση. Προκειμένου το όχημα να μην παρεκκλίνει της πορείας του κατά το φρενάρισμα πρέπει οι δυνάμεις που αναπτύσσονται στο δεξι και αριστερο τροχο του κάθε άξονα να μην διαφέρουν περισσότερο απο το 15%.

 

Διακύμανση των δυνάμεων πέδησης. Οι φθορές που προκαλούνται στο σύστημα των φρένων δεν είναι ομοιόμορφες, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρείται διακύμανση στις δυνάμεις που ασκούνται σε κάθε τροχό. Το μέγιστο όριο διακύμανσης πέδησης σε κάθε τροχό ξεχωριστά είναι 10%.